Kérdésed van? írj nekünk: webshop@kutyazoo.hu

Clicker-Nevelessegito-Gombbal-TRX2298
Clicker Neveléssegítő Gombbal - TRX2298
2 690 Ft 
1 390 Ft
48

Clicker Neveléssegítő Gombbal - TRX2298

Kiegészítő felszerelés házi kedvencek részére. Anyaga: az állat szempontjából biztonságos anyagból készült. Ne hagyja kedvencét felügyelet nélkül a felszereléssel! --- A(z) Trixie által gyártott, forgalmazott Clicker Neveléssegítő Gombbal megnevezésű termék ára egyes ALPHAZOO üzletekben eltérhet az online webshop áraitól.
Gyártó
Trixie
Csomagautomatába szállítás
1090 Ft
GLS házhozszállítás
1490 Ft
2 690 Ft 
1 390 Ft
Kezdete: 2024.07.20   A készlet erejéig!
Kedvezmény 48
Megtakarítás 1 300 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke: 14 Ft
Részletek
Soft Clicker neveléssegítő a játékos és örömteli tréninghez és kiképzéshez a kutya és a gazdi számára is kölyökkutyák és érzékeny állatok számára. A Clikker tréning alapelve a jutalmazás. A Clikker segítségével, no meg némi jutalomfalattal könnyedén taníthatja meg kedvencének az engedelmesség szabályait. Alkalmas kutyák, macskák, nyulak és madarak oktatására is. Különböző színekben Anyaga pvc, fém,műanyag. Forgalmazza: Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft., 1194 Budapest, Hofherr A. u. 42. vevoszolgalatbp@alpha-vet.hu www.alpha-vet.hu

Általános információ a Clickerről
A Clicker kiváló eszköz kedvence oktatásához és képzéséhez. A Clickerrel végzett edzés életkortól független; kölyökkutyáknál és felnőtt állatoknál is működik. Az optimális eredmény eléréséhez elengedhetetlen a Clicker használatának pontos időzítése.

Hogyan tanulnak az állatok
Az állatok próbálkozásokból, hibákból és azonnali reakciókból – dicséretből/jutalmazásból, vagy büntetésből – tanulnak tetteik után. Egy állat nem fogja megérteni azokat a nevelési intézkedéseket, amelyek néhány másodperccel később jönnek, még akkor sem, ha csak ilyen rövid idő telik el a cselekvésük és a gazdája reakciója között. Azt is szem előtt kell tartania, hogy – még ha a kutyája meg is szökött – a másik kutyával való játék jutalom a számára. Ezért létfontosságú, hogy megakadályozzuk a helytelen viselkedést, azaz egy olyan viselkedést, amelyre nem vágyunk. Ehelyett lépésről lépésre tanítsa meg kedvencének az alternatív viselkedést. Példa: Ha egy másik kutya jelenik meg, a kutyájának Önre kell néznie, amíg nem engedi őt játszani – vagy néha csak továbbsétál.
Még az a kutya is képes megváltoztatni ezt a viselkedést megfelelő képzéssel, akinek évekig megengedték, hogy saját maga döntsön arról, hogy mikor szaladjon oda egy másik kutyához és játsszon. A tréning lényege, hogy még a helyes viselkedés kezdetét is jutalmazza a kellő pillanatban és ehhez most itt van a Clicker.

A Clicker tréning elve
Képzelje el a következő helyzetet: valaki 50 eurós bankjegyet tart az orra alá, és azt mondja: „Kövessen a piactérre és ne vegye le a szemét az 50 eurós bankjegyről”. Ha már ott vagyunk, a készpénz az Öné. Csinálja az utasításokat és megkapja a pénzt jutalomként. Most képzelje el, hogy visszatért a kezdethez. Emlékszik a Piactérre vezető útra? Nem, mert végig az 50 eurós bankjegyen tartotta a szemét és nem vette észre, hogy merre jár. Ha valaki az első próbálkozás előtt azt mondta volna Önnek, hogy 50 €-t összegyűjthet a piactéren, ha megtalálja az utat, akkor ugyanolyan motiváltan indul volna, mint az első helyzetben. Lehet, hogy néhány rossz kanyart vett volna, de végül megérkezett volna a piactérre – és újra megtalálhatta volna az utat. Ez a Clicker tréning elve. Kedvence lépésről lépésre megtanulja, hogyan kell a gyakorlatot elvégezni. Így a gyakorlat könnyen érthető a számára és meg tudja ismételni.

A jackpot
A Clicker olyan, mint a lottón játszani. Az állat nem tudja, hogy a következő kísérlet a főnyeremény lesz-e vagy sem. A főnyeremény lehet egy hatalmas adag finomság, nagy játék, vagy extra simogatás és megpaskolás – de kedvence ezt szereti a legjobban. A jackpot nagyon fontos ahhoz, hogy kedvence számára érdekes legyen a kattintás. A jutalmazást mérsékelten érdemes használni, nagyjából minden harmincadik „kattintásra”.
Hogyan működik:
Kedvencének a „kattintás” alatt azt jelenti, hogy „tetszik, amit most csinálsz”. A gyakorlat ezzel befejeződött, és kedvence finomságot kap. Először persze meg kell tanulnia neki, hogy mit jelent számára a „kattintás”. Ehhez apró (borsó nagyságú) finomságokra van szüksége, a Clickerre és kedvencére. Az első edzéshez válasszon egy békés helyet, lehetőleg bent.
Kezdetben csak a zsebében kattintson, vagy tekerjen egy konyharuhát a kezére a Clicker köré, hogy kedvence ne kapjon sokkot a Clicker első hangjától.
Első gyakorlat: Nyomja meg egyszer a Clickert, vegyen egy csemegét, és adja oda kedvencének. Ismételje meg ezt az eljárást 15-20 alkalommal. Ne beszéljen.
Ha a kutyája ugat, vagy felugrik Önre, hagyja figyelmen kívül. Ha kedvence megpróbálja ellopni a finomságokat, akadályozza meg, hogy ezt megtegye. Ezt a gyakorlatot másnap meg kell ismételni. Mostanra kedvencének meg kellene értenie, hogy minden „kattintás” táplálékkal jár. A Clicker hangja egy értelmetlen zajból, ételt ígérővé változik. Ez a sorrend mindig érvényes: „kattintás”, élelemért nyúlás, táplálék, simogatás. Soha ne nyomja meg a Clickert azért, hogy felhívja kedvence figyelmét vagy odahívja Önhöz. Most a kutyájának meg kell tanulnia, hogy a viselkedésével ő maga is képes „kattintani”. Megtanul odafigyelni azokra a cselekedetekre, amelyek tetszenek Önnek.
Az edzés indítása
Első gyakorlatként a „Figyelj rám!” vagy "Nézd!" parancsszavak különösen alkalmasak. Kedvence megtanulja teljes figyelmét Önre fordítani azáltal, hogy az arcát nézi. Később bármilyen helyzetben felhívhatja kedvence figyelmét. Ez azonban csak akkor működik, ha kedvence igazán jól tudja végezni ezt a gyakorlatot.

1) "Figyelj rám!"
Most igazán türelmesnek kell lenned. A kutyája megtanul az arcába nézni anélkül, hogy megszólítaná. Kezdetben a kutyája valószínűleg elfordítja a tekintetét Önről. Már a legkisebb fejmozdulatnál is mutassa meg neki a Clickerrel, hogy jó úton jár: a kutya mozgatja a fejét, 'kattint', étel. Törekedjen apró mérföldkövekre, így Önnek és kutyájának több sikerélményben lesz része. Minél könnyebben éri el kutyája a mérföldköveknél a sikert, annál élvezetesebb lesz a képzés. Ne várjon el túl sokat.
Minden képzési egységben csak egy lépést hajtson végre a programból. Ez azt jelenti: az első egységben az a mérföldkő, hogy a kutya mozgatja a fejét. Ismételje meg ezt 10-15 alkalommal. Ezután tegye magasabbra a célt: a kutyának Önre kell néznie, hogy a „kattanás” után a következő a csemege legyen. Ha ezt többször megismételte, emelje újra a nehézségi szintet: A kutyája egy lépést tegyen Ön felé és nézzen az Ön arcára. Ez „kattintáshoz” és élvezethez vezet. Soha ne gyakoroljon három percnél többet egy menetben és csak naponta egyszer; lehetőleg ne közvetlenül az etetési idő után. Egy teljes tál étel is lehet a főnyeremény egyetlen csemege helyett az edzési fázis utolsó klikkelését követően.

A parancs
A kedvencének el kell sajátítania egy gyakorlatot, mielőtt elnevezné a gyakorlatot. Mostanáig kedvence megtanulta, hogy Önre nézzen, amint elkezdi az edzést. Ha biztos abban, hogy kedvence megértette, hogy a ránézésre van szüksége, újra és újra meg fogja tenni, növelje a figyelemelterelés szintjét. Próbáljon meg a kertben gyakorolni a ház helyett, majd végül sétáljon, amikor más kutyák is vannak a közelben. Fontos: ha a figyelemelterelés bármikor túlságosan erőssé válik és kedvence nem néz Önre, lépjen egy lépést hátra és gyakoroljon kevesebb eltereléssel.
Amint minden zökkenőmentesen, magas szintű figyelemeltereléssel halad, továbbléphet a következő fázisba. Ne kattintson minden pillantás után, hanem minden második után, majd minden harmadik után, majd ismét minden pillantás után, amit a kutyád rád vet. Miután kedvence képes megismételni a kívánt viselkedést nagyfokú figyelemeltereléssel és változó megerősítéssel, nevet adhat a gyakorlatnak. Elmondod kedvencednek, hogy hívják azt, amit egész idő alatt csinált.
Ha legközelebb kedvence Önre néz, mondja ki a parancsot (pl. „Figyelj rám” vagy „Nézz”), majd nyomja meg a Clicker gombot és adjon neki egy csemegét. Mondanunk sem kell, hogy ezt a fázist is többször meg kell ismételni, amíg kedvence össze nem kapcsolja a parancsot a gyakorlattal. Ahogy végigcsinálta a gyakorlat minden szakaszát, attól kezdve, hogy az elején elfordította a fejét, és a végén közvetlenül az arcába nézett, most már igazán ismeri a gyakorlatot és végül parancsra elvégzi.
Később étel nélkül is megoldható. Miután szorgalmasan begyakorolta a parancsot, már nincs szüksége a Clickerre - ehhez a gyakorlathoz. Most már önmagában is használhatja a parancsot, hogy kiváltsa kedvence kívánt viselkedését – Clickelés és étel nélkül. Ha később Clickkel a gyakorlat során, ne feledje, hogy minden "kattintást" egy finomságnak kell követnie

2. „Lábhoz!”
Ha a kutyája magával húzza a sétákon, tanítsa meg lazán tartott pórázon járni. Ez a gyakorlat több mérföldkőre bontható. Ha a kutyája húzza, álljon meg és várjon. Kutyája meglepetten néz majd vissza Önre, kapjon egy „Clickelést” és ennivalót. Most a kutyája megértette, hogy nincs egyedül az élen. Minden alkalommal, amikor a póráz megfeszül, álljon meg. Egy idő után ne legyen elég, ha a kutyája csak visszanéz, ez egy újabb mérföldkő. A következő kattintás csak akkor következzen be, amikor a kutya megfordítja a testét. Következő lépésként a kutyának egy lépést kell tennie feléd, mielőtt "Clickelés" és csemege lesz. Néhány kiképzési fázis után kutyája laza pórázon fog sétálni. Mostantól csak „Clickeljen” és adjon egy finomságot, amikor kutyája Ön mellett sétál. A „sarokban járás” tökéletes, ha kutyája is várakozóan néz fel rád, miközben ezt teszi.

3. 'Le!'
Egy másik fontos parancs a „Le” parancs. Rejtsen el néhány finomságot a keze alá és tartsa a földön. A kutyája biztosan érdekesnek találja ezt és a kezére nézve az első a „Clickelés”. Ezután emelje fel a kezét, hogy a kutya jutalomként meg tudja enni a finomságokat. Folytassa új finomságokkal a keze alatt. Ezúttal a kutyájának alaposabban meg kell vizsgálnia a kezét, hogy „Clickelést” kapjon.
A következő fázisban a kutyája leül és túrni kezdi a finomságokat. Ez két fontos mérföldkő, amely a „Lefelé” felé vezet. Amikor kutyája a mancsával próbálja megszerezni a finomságokat, húzza egy kicsit maga felé a kezét. A kutyája mancsa követni fogja és ha már majdnem lefeküdt: 'Kattintson!' és kövesse a jutalomfalat. Ha nem következik „kattintás”, kutyájának valami újat kell kipróbálnia. Le fog feküdni. Tökéletes!
Néhány alkalom után nincs szüksége több finomságra a keze alá. Lapos keze a földön jelzi a kutyának, hogy feküdjön le. Minden új edzési fázisban tartsa a lapos kezét egy kicsit magasabbra, és bevezetheti a 'Le!' parancsot is.

4. 'Gyere!'
A „Gyere” edzéshez nyolc-tíz méteres előnyre lesz szüksége. Ezt a gyakorlatot kezdettől fogva figyelemelvonásokkal kell gyakorolnia. Amint a kutyája megfordul, hogy Önre nézzen, Ön megadja az első „Clickelést” és egy csemegét. Ugyanúgy, mint a laza vezetőpórázon való séta esetén, a következő lépésben meg kell kérnie kutyáját, hogy forduljon meg. Később a „Clickelés” csak akkor következik be, ha a kutyája egy lépést tesz Ön felé. Minden következő fázisban jobban kell közelednie hozzád, amíg teljes figyelemmel Ön mellé nem ül. Ennek a gyakorlatnak a főnyereményeként a „Lábhoz” és a „Futás” parancsszavak működnek a legjobban.

5. "Hozd ide!"
Egy jó trükk a kutyádnak, ami nagyon hasznos lehet dolgokat elhozni. Ha szeretné, megtaníthatja kutyáját, hogy parancsra elhozza Önnek a telefont, vagy a papucsot. Először „Clickeljen” bármilyen tárgy felé. Ezután a kutyának fel kell vennie a tárgyat, hogy jutalmat kapjon. A visszaszerzés tökéletes, ha a kutya megragadja a tárgyat. A következő fázisban a kutyának Ön felé kell sétálnia a súllyal a szájában.
Az irányító alapelvek
Íme egy összefoglaló az egyes lépésekről, amelyek alapján bármilyen kívánt viselkedést gyakorolhat kedvencével és a Clickerrel.
1. Gondolja át, mit szeretne, hogy kedvenced megtanuljon.
2. Ossza fel a gyakorlatot különálló, kis mérföldkövekre.
3. Képzési egységenként legfeljebb egy egyéni mérföldkövet tegyen meg.
4. Ne felejtsen el időnként bedobni egy főnyereményt. Az edzésnek mindig szórakoztatónak kell lennie.
5. Gyakoroljon egyre több zavaró tényezővel.
6. Haladjon a változó megerősítéshez.
7. Vezessen be egy parancsot.
Jó szórakozást és sok sikert kívánunk Önnek és kedvencének a különböző gyakorlatokhoz. Ne feledje, hogy a végső cél elérése érdekében kis mérföldköveket kell kitűzni. Ez játékos formában edzi kedvencét és erősíti az egymás közötti kapcsolatát.
Adatok
gtin
4011905022987
EAN
4011905022987
Foxpost kiszállítás
1190 Ft
Cikkszám
TRX2298
Tömeg
40 g/darab
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek