Kérdésed van? Hívj minket! +36205244474

Pestigon-Spot-On-Cat-4X-0_5ml-4db-kullancs-elleni-spot-on-macskaknak
Pestigon Spot On Cat 4X 0,5ml 4db kullancs elleni spot on macskáknak
6 589 Ft

Pestigon Spot On Cat 4X 0,5ml 4db kullancs elleni spot on macskáknak

Bolhák (Ctenocephalides felis) okozta fertőzések gyógykezelésére. A készítmény azonnali rovarölő hatást gyakorol, és fenntartja a folyamatos rovarölő képességet a kifejlett bolhák okozta új fertőzésekkel szemben, legfeljebb 5 héten keresztül.

Márka
Pestigon
Specialitás
bolha ellen
Várható szállítás
2023.02.03
6 589 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke: 66 Ft
Szerintünk ezekre a termékekre is szükséged lehet!
Részletek

Pestigon 50 mg rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V. Fipronil
Egy 0,5 ml-es pipetta tartalma:
Fipronil 50 mg
Butil-hidroxianizol (E320) 0,10 mg 
Butil-hidroxitoluol (E321) 0,05 mg
Tiszta, színtelen-halványsárga színű oldat.


Bolhák (Ctenocephalides felis) okozta fertőzések gyógykezelésére. A készítmény azonnali rovarölő hatást gyakorol, és fenntartja a folyamatos rovarölő képességet a kifejlett bolhák okozta új fertőzésekkel szemben, legfeljebb 5 héten keresztül.
Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölyköknél a készítmény nem alkalmazható.
Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) vagy lábadozó állatoknál. Nem alkalmazható nyulaknál, mert súlyos mellékhatásokat és akár elhullást is okozhat.
Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.
Ha a készítményt lenyalja az állat, rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, amit főként a vivőanyag okoz. Rendkívül ritka esetekben átmeneti bőrreakciókat, például a bőr kipirulását, általános viszketést, hámlást vagy helyi szőrhullást jeleztek az alkalmazást követően. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, levertség, idegesség) és hányás fordulhatnak elő. A túladagolás kerülendő.
Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!
ALKALMAZÁSI MÓD CÉLÁLLAT FAJOKKÉNT 
Kizárólag külsőleges alkalmazásra. Alkalmazás: a bőrön történő helyi alkalmazás.
A pipettát csak a felhasználás előtt vegye ki a tasakból.
Kizárólag külsőleges alkalmazásra.
Adagolás: 1 db 0,5 ml-es pipetta macskánként (körülbelül 1,5 - 15 mg/kg). Az alkalmazás módja:
A pipettát tartsuk függőleges helyzetben. Keskenyebbik részét ütögessük meg. hogy tartalma biztosan a pipetta fő részében legyen. Törjük le a rácsepegtető pipetta lepattintható tetejét a rányomott vonal mentén. 
1.    hajtsuk össze átlósan, hogy ott rovátkát képezzen;
2.    szakítsuk fel a rovátkánál;
3.    csavarjuk el a tetejét kinyitáshoz;
4.    húzzuk félre a szőrt/vigyük fel a bőrre.
A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT
Fontos ügyelni rá, hogy a készítmény alkalmazása olyan területen történjen, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és biztosítani, hogy az állatok ne nyalogathassák egymást a kezelés után.
Ügyelni kell rá, hogy a készítmény ne nedvesítse be a szőrzetet, mert így a kezelés helyén a szőrzet ragacsos kinézetűvé válik. Ha ez mégis előfordulna, az alkalmazást követő 24 órán belül megszűnik. A bolha-fertőzések optimális kontrollja érdekében a kezelések gyakoriságát a helyi járványtani helyzet alapján kell meghatározni.
A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában a kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie. Kezelés előtt az állatok testtömegét pontosan meg kell mérni.
KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK
Gyermekek elől gondosan el kell zárni!    
Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel Az eredeti csomagolásban tárolandó a fénytől és a nedvességtől való megóvás érdekében.
Csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉSEK
Ha egy háztartásban több kutya és macska él együtt, a bolhák elleni védekezés optimalizálása érdekében minden állatot megfelelő inszekticid szerrel kell kezelni.
Kerülni kell az állat gyakori fürdetését vagy samponos lemosását, mert a készítmény hatékonyságának időtartamát ilyen esetekben nem vizsgálták.
A bolhák gyakran megtalálhatóak a kedvtelésből tartott állatok fekvőhelyén és a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeken és kárpitozott bútorokon, ezért ezeket súlyos fertőzöttség esetén, valamint a bolhák elleni
El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen. Véletlen szembekerülés esetén vízzel azonnal és alaposan ki kell öblíteni.
Kizárólag külsőleges alkalmazásra.
Kezelés előtt az állatok testtömegét pontosan meg kell mérni.
A lapockák közötti területen válasszuk szét a szőrt, hogy az állat bőre láthatóvá váljon. Helyezzük a pipetta hegyét a bőrre, majd finoman nyomjuk össze, tartalmát lehetőleg két ponton - az egyik a koponyaalapnál, a másik 2-3 cm-rel hátrébb - a bőrre ürítve. A tasakból való eltávolításhoz használjunk ollót, vagy:
Fontos ügyelni rá, hogy a készítmény alkalmazása olyan területen történjen, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és biztosítani, hogy az állatok ne nyalogathassák egymást a kezelés után. Sebeken vagy sérült bőrfelületén nem alkalmazható a készítmény.

Adatok
gtin
5023534016311
Cikkszám
NBK1
Tömeg
34 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek